Tarina

– Ready, Steady, Let’s Flow!

Sunflowssa kantavana ajatuksena on vapaa virtaus, rohkeus luoda ja tehdä omannäköisia asioita intuitiolla ja mielen flowlla. Haluan auttaa sinua löytämään sun flowsi ja kokemaan onnistumista omassa tekemisessäsi on kyse sitten vapaa-ajan harrastuksesta tai työelämän tehtävistä.

Tahtotilani on yhdistää luovuutta ja tekniikkaa – tavalla ja toisella. Päätin, että se voi olla sekä-että, kun ensin luulin sen olevan vain joko-tai. Sekä tekniikassa että taiteessa (luovuudessa) haluan asioiden soljuvan ja virtaavan eteenpäin niin kuin niiden kuuluukin, vapaasti. On kyseessä sitten veitsen liikuttaminen kankaalla maalatessa, oman työpäivän organisointi tai arjen askareet. Palaset alkavat loksahdella paikoilleen, kun on oikea aika. Joskus se, että luovuus saadaan vapaaksi, vaatii hyvän tuen ja perustan, suunnittelua. Kun tiedetään missä raameissa liikutaan, on luovuudellekin reunaehdot kunnossa. Samoin, kun työpäivästä ja projekteista häviää härdelli, vapautuu aikaa varsinaiselle ydintyölle ja palautumiselle. Häiriötekijät tulee poistaa, niin mielikin lepää.

Ihmisten ja yritysten auttaminen, haasteiden ratkaiseminen, parempien toimintatapojen kehittäminen tuntuu hyvältä ja mielekkäältä. Haluan yhdistää projekti- sekä koulutus- ja ohjausosaamistani laajasti sekä tekniikan että esimerkiksi taiteen ja tanssin parissa.

Sunflow Art on yritykseni taiteellisen toteuttamisen puoli ja Sunflowmentoring on yritykseni valmennuksellinen puoli, sulassa sovussa

Heippa! Olen Satu Uusikauppila, rohkea oman tien kulkija, valmentaja, yrittäjä, taiteilija, Sunflown perustaja sekä ennen kaikkea flown ja ressittömän elämän lähettiläs. Mä haluan, että myös sä voit löytää itsesi kulkemasta sellaista polkua, joka tuo merkityksellisyyttä, iloa ja onnellisuutta sun elämään!

Flow on kiehtonut minua jo vuosikausia ja näen sen yksinkertaisena sujuvuutena, selkeytenä, luomisen tilana, rullaavana arkena, innostumisena ja ajantajun kadottamisena. Se on sitä, kun ihminen toimii linjassa itsensä kanssa, sydäntä kuunnellen eikä vain järjellä selittäen.

Maalaan intuitiolla ja mielen flowlla kankaalle hetken taidetta. Tanssi ja laulaminen myös kuuluvat elämääni. Olen jollain tavalla puoliksi luova ja puoliksi ”tekninen” – paketti.

Työskennellessäni mm. projektipäällikkönä ja suunnittelijana mä kyllästyin siihen, että jatkuvasti puurtamalla, suorittamalla, vain järkiperäisiä valintoja tekemällä yritin vain täyttää vaatimuksia itseni unohtaen. Tunnollisena, kilttinä tein enemmän ja enemmän, miellytin lisää saadakseni arvostusta. Siinä helposti väsyy huomaamattaan, kun on jättänyt itsensä huomioimatta. Teen vielä vähän enemmän, joustan ja joustan.

Omien solmujeni selvittämiseen meni vuosikausia, kouluttauduin, suoritin sertifikaatteja, luin kirjoja, kävin verkkokursseilla ja olin entistä pätevämpi vaikka tuntui, etten vieläkään osaa mitään. Työstin ja selvitin sisäisiä pelkojani ja käyttäytymistäni, järjestin arkeni ja työprosessini kuntoon, otin haltuun kalenterini, ja lopulta myös sen itsevarmuuden ja ammattimaisuuden siitä, että todellakin olen osaava ja pätevä. Menin läpi monien lasikattojen, sain lisää vastuuta ja tuntui viimein, että olen todellakin ohjaksissa.

Pystyin tekemään työni helposti aikatauluissa ja organisoida useiden muidenkin tekijöiden tehtävät ja aikataulut. Lomalle jääminen oli helppoa. Asiakkaat soittivat suoraan minulle ohi johtoportaan tilatakseen töitä. Jopa asiakkaani edustaja pyysi minua tuuraamaan itseään lomansa ajaksi. Mikä luottamus!

Tämä kaikki piti siis kuitenkin tapahtua ensin eli järjestin ja yksinkertaistin omat asiani sisäisesti ja ulkoisesti, jotta pystyin saamaan tilaa päähäni, ympärilleni ja sille, että pystyn elämään mielekkäästi ja kuulen sydämeni todellisen äänen.

Pian aika tuntui oikealta ja päätin lähteä lapsuuteni haaveammattiin, opettajaksi. Vein korkeakoulun työyhteisöön mm. suunnitelmallisuutta ja täsmällisyyttä. Huomasin, että ihmiset ja heidän hyvinvointi kiinnosti minua kovasti. Opiskelijat ottivat minuun yhteyttä henkilökohtaisemmissakin asioissa, koska heillä oli tarve keskustella jonkun kanssa ja he tiesivät, että välitän ja olen helposti lähestyttävä.

Omien henkilökohtaisen elämän vastoinkäymisten kautta arvoni vielä syvenivät ja herkkyyteni lisääntyi. Aloin nähdä asioita uusin silmin. Samoin merkityksellisyyden tarve kasvoi ja päätin toteuttaa haaveeni yrittäjyydestä ja tässä sitä nyt ollaan taas. Omaa polkua luomassa!

Polkuni varrella olen nähnyt ympärilläni paljon henkistä ja fyysistä pahoinvointia, uupumista ja tulin surulliseksi siitä kuinka ihmiset pienentävät itseään, pelkäävät, eivät usko mahdollisuuksiinsa ja laput silmillä suorittavat elämää niinkuin luulevat, että kuuluu tehdä. Samalla polttaen itseään loppuun, hyppien asioista toisiin palautumatta ollenkaan tai juosten entistäkin kovempaa karkuun tosiasioita, joita ei pysty myöntämään itselleen. Elämä ei ole menossa mihinkään, se on tässä, joka päivä eikä sitten vasta joskus! Minulla on suuri auttamisen halu ja toivon, että voin osaamisestani ja kokemuksistani ammentaa jotain sellaista, mikä saa sinut voimaan paremmin, palautumaan helpommin ja loistamaan kirkkaammmin!

Rakkaudella, Satu

Satu Uusikauppila

CEO, yrittäjä, taiteilija, projektipäällikkö, suunnittelija, lehtori, kehittäjä, valmentaja, mentori, ryhmänohjaaja,

Sunflow Oy, 3223794-2

Innovatiivinen, Sinnikäs, Herkkä, Motivoitunut, Aloitteellinen, Kekseliäs, Kehittäjä, Sitoutunut, Älykäs, Lempeä, Kannustava, Vaativa, Luotettava, Empaattinen, Mukava, Määrätietoinen, Rohkea, Joustava, Lojaali, Yhteistyötaitoinen, Moniosaaja